Inči i stope Postavljač teme: Katarina Delic
|
Ovako je u izvornom tekstu:
2" x 12' (5.1 cm x 3.7 m)
3" x 12' (7.6 cm x 3.7 m)
3" x 12' (7.6 cm x 3.7 m)
4" x 12' (10.2 cm x 3.7 m)
Ja treba da obrnem redosled, tj. da stavim prvo cm i m a u zagradi inče i stope. Interesuje me da li da ostavim simbole ' i '' ili da stavim in i st? Šta je kod nas ustaljeno? | | |
inci i stope (inch and foot) | Feb 5, 2010 |
Ja mislim da prvo treba da ide sa cm i m onda u zagrade ('' i ') | | |
LEXpert Sjedinjene Američke Države Local time: 11:17 Član (2008) hrvatski na engleski + ... ostaviti redoslijed, zamjeniti sa in odn. ft | Feb 5, 2010 |
Konverzije i izmjene mjera obicno nisu u kompetenciji prevoditelja, ukoliko nije suprotno odredjeno posebnim uputama. Stoga ne bi mjenjao redoslijed mjera. Ali buduci da su "in" i 'ft" prema ISO standardu medjunarodne kratice za inch i foot, upotreba istih ce vjerojatno ciniti prijevod jasnijim neanglofonskim korisnicima nego ostaviti s manje rasirenima '/", pa tu izmjenu bi ja ipak napravio. | | |
dkalinic Local time: 18:17 hrvatski na njemački + ... U sjećanje zamijeniti s in za inch i ft za foot | Mar 1, 2010 |
" bi trebalo zamijeniti s ft, a ' s in jer su to ustaljene ISO kratice. "/' našoj (čitaj: europskoj) publici nisu razumljive. Zato bi ih ja zamijenio.
Pozdrav,
Davor | |
|
|
Post removed: This post was hidden by a moderator or staff member for the following reason: empty posting |
Post removed: This post was hidden by a moderator or staff member because it was not in line with site rule |
Ovom forumu nije dodijeljen poseban moderator.
Ako želite prijaviti povredu pravila portala ili zatražiti pomoć, molimo obratite se
ovlaštenim djelatnicima portala »