Stranica u temi:   < [1 2]
Kako saopštiti povećanje cene najboljem klijentu?
Postavljač teme: Aleksandar Stanković
Miroslav Jeftic
Miroslav Jeftic  Identity Verified
Local time: 21:01
Član (2009)
engleski na srpski
+ ...
Lako je reći... Jul 18, 2010

Ali u stvarnosti to malo teže ide. Ne znam kako je u Belgiji, ali ovde može biti neko ponosan koliko god hoće i insistirati na ceni od 10 ili 12 ili više centi po reči i neće nikad ništa prevesti - naće se uvek neko drugi. Imao sam xyz situacija tipa da klijent nudi mnogo manje od pomenutih 10 ili 12 centi uz uslov "take it or leave it" i ovde na Proz-u, a u Srbiji tek ne vredi pominjati.

Smešno je i pretpost
... See more
Ali u stvarnosti to malo teže ide. Ne znam kako je u Belgiji, ali ovde može biti neko ponosan koliko god hoće i insistirati na ceni od 10 ili 12 ili više centi po reči i neće nikad ništa prevesti - naće se uvek neko drugi. Imao sam xyz situacija tipa da klijent nudi mnogo manje od pomenutih 10 ili 12 centi uz uslov "take it or leave it" i ovde na Proz-u, a u Srbiji tek ne vredi pominjati.

Smešno je i pretpostaviti da isključivo zavisi od nas koliko ćemo tražiti, a klijent će valjda onda da potpiše blanko ček, pošto pare nisu problem.
Collapse

Cedomir Pusica
Cedomir Pusica  Identity Verified
Srbija
Local time: 21:01
Član (2009)
engleski na srpski
+ ...
Pare nisu problem Sep 8, 2010

...para nema.

Stranica u temi:   < [1 2]

Ovom forumu nije dodijeljen poseban moderator.
Ako želite prijaviti povredu pravila portala ili zatražiti pomoć, molimo obratite se ovlaštenim djelatnicima portala »

Kako saopštiti povećanje cene najboljem klijentu?

Translation news in Srbija

Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

Buy now! »
CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

Buy now! »